3rd GOULINAS MTB RACE

18km & 43km

29/09/2024

Ποσό συμμετοχής:

Goulinas: 25 € / 20 €*
Diasergianni: 15 € / 12 €*

* 20% ΕΚΠΤΩΣΗ σε όσες αιτήσεις
πληρωθούν μέχρι 31/08/24

ΑΦΙΣΑ ΑΓΩΝΑ

Σχετικά με τον Αγώνα

Κανονισμοί

1. Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και  της UCI και όλοι οι συμμετέχοντες είναι ενήμεροι και υποχρεωμένοι να τους τηρήσουν.

______________________________________________

2.  ΌΛΟΙ οι ενήλικοι και ανήλικοι ΟΡΕΝ αθλητές υποχρεούνται να προσκομίσουν στη Γραμματεία του αγώνα:

______________________________________________

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΘΛΗΤΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΑΘΛΗΤΗ

Τα παραπάνω έγγραφα προς εκτύπωση θα τα βρείτε παρακάτω στη σχετική καρτέλα "έντυπα συμμετοχής"
Δεν θα γίνεται δεκτός ενήλικος ή ανήλικος αθλητής χωρίς τα παραπάνω έγγραφα.
Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να είναι επικυρωμένες για το γνήσιο της υπογραφής.

3.  Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

______________________________________________

4.  Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

______________________________________________

5.  Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

______________________________________________

6.  Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας αθλητής.

______________________________________________

7.  Με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής  ΟΛΟΙ  οι αθλητές του αγώνα αποδέχονται όλους τους όρους/κανονισμούς του αγώνα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΕΠΑΘΛΑ

ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΕΠΑΘΛΑ

Και στους 2 αγώνες θα υπάρχουν βραβεύσεις σε αυτές τις κατηγορίες:

Α1 (έως 18)

Α2 (19-29)

Α3 (40+)

Women

e-bikes

ΑΠΡΟΟΠΤΑ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ

Η διοργάνωση διατηρεί  το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή/και για οποιαδήποτε άλλη μεταβολή.  Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ - ΑΝΑΒΟΛΗ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών ή άλλους λόγους ανωτέρας βίας (απεργίες, σεισμοί, καταστροφές, ή ζητήματα ασφαλείας), η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της διαδρομής, αναβολής του αγώνα  και μετάθεση σε άλλη ημερομηνία ή οριστικής ματαίωσης του αγώνα.

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα από τη διοργάνωση θα επιστραφεί το 100% του ποσού που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Οι εγγραφές άνοιξαν και λήγουν στις 26 Σεπτεμβρίου. Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας καμία εγγραφή δε θα γίνει δεκτή.
Στην Γραμματεία του αγώνα την Κυριακή 1η Οκτωβρίου που θα λειτουργεί από 7:00π.μ έως 9:30π.μ. στην Κεντρική πλατεία Σπερχειάδας, οι αθλητές θα προσέρχονται στην Γραμματεία για την επίδειξη των εγγράφων (υπεύθυνη δήλωση ενήλικου ή ανήλικου αθλητή) και την παραλαβή των αριθμών αγώνα.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ: 

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή των αθλητών θα πρέπει μέχρι 26 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν το ποσό των  15 € για τη διαδρομή των 17km, και το ποσό των 20 € για τη διαδρομή των 40km.
Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει με τραπεζική κατάθεση στον εξής λογαριασμό:

Τράπεζα: Εθνική Τράπεζα

ΙΒΑΝ: GR12 0110 8250 0000 8257 4820 435

Δικαιούχος: Αλατάς Παναγιώτης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 

1)

Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο καταθέτη, ο τίτλος του αγώνα GOULINAS MTB RACE.

2)

Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν ΜΟΝΟ τον καταθέτη.

3)

Ο αγωνιζόμενος που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στον αγώνα δε δικαιούται την επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2023

7:00 π.μ. έως 9:30 π.μ. Εγγραφές στην Γραμματεία του αγώνα

9:30 π.μ έως 9:45 π.μ Τεχνική Ενημέρωση

10:00 π.μ Εκκίνηση του αγώνα Goulinas Race 40km και E-Bikes

10:15 π.μ. Εκκίνηση του αγώνα Diasergianni Race 17km

2:00 μ.μ. Aπονομές στην Κεντρική πλατεία Σπερχειάδας

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ:

Στο χώρο θα βρίσκονται:

2 ασθενοφόρα ΕΚΑΒ

2 ιατροί

1 Φυσικοθεραπευτής

Πυροσβεστική Υπηρεσία

Αστυνομία

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

3 Φαρμακεία εντός της πόλης

Κέντρο Υγείας στα 5χλμ Τηλ:22363 50000

Νοσοκομείο Λαμίας στα 35χλμ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ:

Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους αθλητές

Υδροδοσία στους σταθμούς ανεφοδιασμού

Τζελ, ηλεκτρολύτες, μπανάνες στους σταθμούς ανεφοδιασμού

Δωρεάν γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες

Service pack

Παροχή ιατρικών υπηρεσιών

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Αφετηρία - Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Σπερχειάδας

Κάντε κλικ πανω στη διαδρομή για περισσότερες πληροφορίες...

Goulinas race 43km

Ο αγώνας Goulinas MTB Race 2024 είναι μια νεα διαδρομή σε σχέση με τα προηγούμενα χρονια , που ξεκινά και καταλήγει στην πανέμορφη Σπερχειάδα. Η συνολική απόσταση του Goulinas 43 χλμ, καλύπτει 1.698 μέτρα ανάβασης και κατάβασης, με πολυ ομαλή καμπύλη στα +υψομετρικα . Η διαδρομή περνά μέσα από πυκνά δάση δρυών, πουρναριών, πλατανιών και ελάτων, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία για τους συμμετέχοντες.

Στην αρχή της διαδρομής, οι ποδηλάτες κινούνται μέσα στην πόλη της Σπερχειάδας περνώντας φυσικά και από το βομβαρδισμένο Άγιο Νικόλαο στην νότια πλευρά της πόλης όπου και γίνεται η είσοδος στο χωμάτινο τερέν.

Στη συνέχεια έχουμε τη διέλευση μέσα από το ρέμα και τα πλατάνια για να ξεκινήσει η άνοδος προς τον Προφήτη Ηλία. Είσοδος σε φυσικό μονοπάτι για να περάσουν οι αναβάτες μέσα από ένα δάσος με πουρνάρια και με δρύες, όπου οι εναλλαγές στο έδαφος απαιτούν τεχνική και δεξιότητα. Καθώς ανεβαίνουμε στα υψώματα, το τοπίο αλλάζει με πυκνά ελατοδάση, προσφέροντας δροσιά και σκιά κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Οι κλίσεις φτάνουν μέχρι και 10 μοίρες, δημιουργώντας προκλήσεις τόσο για την αντοχή όσο και για τις τεχνικές ικανότητες των ποδηλατών.

Μια από τις πιο όμορφες στιγμές της διαδρομής είναι η διέλευση από φυσικές πηγές με άφθονο πόσιμο νερό. Αυτές οι πηγές προσφέρουν μια αναζωογονητική στάση στους ποδηλάτες, που μπορούν να γεμίσουν τα παγούρια τους και να δροσιστούν πριν συνεχίσουν την πορεία τους.

Στην κατηφορική πορεία της επιστροφής, οι ποδηλάτες διέρχονται μέσα από πυκνά δάση πλατανιών/πουρναριών/δρυς), όπου τα πλατιά φύλλα προσφέρουν σκιά και το δροσερό περιβάλλον είναι ιδανικό για να ολοκληρώσουν την πορεία τους με ασφάλεια.

Η διαδρομή καταλήγει ξανά στη Σπερχειάδα, όπου οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση του αγωνα, μπορούν να απολαύσουν την αποθεραπεία τους,οπως κ τις τοπικές γεύσεις ...

Η ποικιλία του εδάφους και των τοπίων καθιστούν τον αγώνα Goulinas MTB Race 2024 μια μοναδική εμπειρία για κάθε ποδηλάτη. Από τα δάση δρυών και πουρναριών έως τις φυσικές πηγές και τα όμορφα ξωκλήσια, η διαδρομή αυτή προσφέρει κάτι ιδιαίτερο για κάθε συμμετέχοντα.

Τελος εθελοντές , διασώστες κ σημεία εφοδιασμου θα υπάρχουν εκει που πρέπει, για να έχετε αίσθημα ασφάλειας σε ολο τον αγώνα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΕΠΑΘΛΑ

Και στους 2 αγώνες θα υπάρχουν βραβεύσεις σε αυτές τις κατηγορίες:

Α1 (έως 18)

Α2 (19-29)

Α3 (40+)

Women

e-bikes

Diasergianni Race 18km

Ξεκινάμε την υπέροχη διαδρομή μας από την Κεντρική Πλατεία Σπερχειάδας «Αθανασίου Ακρίδα». Τα πρώτα 400μ. είναι άσφαλτος και στη συνέχεια παίρνουμε την ανηφόρα πάνω από τα συντρίμμια του βομβαρδισμένου (από τους Γερμανούς στον πόλεμο του 1940) Αγίου Νικολάου, όπου η διαδρομής μας ανηφορίζει σε μονοπάτι για περίπου 1 χλμ, όπου πέφτουμε μέσα στο ρέμα, έπειτα από την κατάβασή μας. Βγαίνουμε στην άσφαλτο για περίπου 100μ. ώστε να πάρουμε τις απαραίτητες ανάσες μας για την πρώτη απαιτητική ανηφόρα της διαδρομής σε χωμάτινο δασικό δρόμο με χαλικάκι για περίπου 350μ. ως το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, εκεί όπου ξεκινάει ένα πανέμορφο και γρήγορο μονοπάτι για περίπου 1χλμ μέσα σε πουρνάρι, πεύκα, δρυ και ρεματιές, μέχρι να συναντήσουμε την άσφαλτο.  

Μετά από περίπου 230μ. ασφάλτινου δρόμου μπαίνουμε σε πολύ γρήγορο μονοπάτι ικανό για προσπεράσεις για 2,5χλμ (βρίσκουμε στα μέσα αυτής της διαδρομής τρεχούμενο νερό στην ποτίστρα πριν το πρώτο ξύλινο γεφυράκι) μέχρι να φτάσουμε σε αγροτικό δρόμο. Συνεχίζουμε με πετάλ ανηφορικά για να φτάσουμε στη βρύση τ΄ Λαμπίρη (επίσης τρεχούμενο δροσερό νερό) έπειτα από περίπου 1 χλμ. Μπαίνοντας και πάλι σε ανοιχτό ελαφρά ανηφορικό πλέον μονοπάτι φτάνουμε σε υψόμετρο 500μ στο πανέμορφο εκκλησάκι στην Παναγία Γόργιανη όπου είναι o πρώτος σταθμός εφοδιασμού με εκπληκτική σκιά στα πλατάνια. Στο επόμενο χιλιόμετρο περνάμε δίπλα στη θρυλική πίστα motocross και μπαίνουμε στα καλύτερα μονοπάτια που υπάρχουν στη διαδρομή μας. Συγκεκριμένα, μετά την πίστα motocross αφού πατήσουμε για 250μ. άσφαλτο για να πάρουμε τις απαραίτητες ανάσες ξεκινάνε για περίπου 2,5χλμ πολύ τεχνικά και δύσκολα περάσματα μέσα από δρυ, πουρνάρι, πλατάνι και πολλές πανέμορφες ρεματιές. Φτάνουμε περίπου στο 11χλμ όπου χωρίζουν οι δύο διαδρομές μας. 

Η Diasergiani Race συνεχίζει αριστερά κατηφορικά σε δρόμο δασικό στη λεγόμενη «Κοκκινιά» για περίπου 700μ. μέχρι το εκκλησάκι στον Άγιο Αθανάσιο όπου θα μπούμε στο μονοπάτι Βοιδολιβαδο. Πρόκειται για το πιο γρήγορο μονοπάτι της διαδρομής και ίσως το πιο απολαυστικό καθώς θα αναπτύξετε μεγάλες ταχύτητες για περίπου 4 «τρελά» χλμ μέσα σε πουρνάρι-δρύ και ξανά πουρνάρι σε εκπληκτικές εναλλαγές τοπίων. 

Πολύ γρήγορο κατηγορικό κομμάτι με ευθείες όπου η φύση έχει φροντίσει να μας χαρίσει διαδρομές που θα σας μείνουν αξέχαστες, ενώ ο εθελοντισμός και το μεράκι των ανθρώπων της διοργάνωσης έχουν φροντίσει για τα υπόλοιπα φτιάχνοντας ξύλινες γέφυρες και όμορφα «κατεβάσματα» στο χώμα. Εκεί υπάρχουν αρκετά σημεία για προσπέραση αλλά και πολλά …επικίνδυνα μέχρι να βρούμε το ρέμα «Μαρίτσα» όπου έχουμε τούνελ από πουρνάρια. Πλάι-πλάι στο ρέμα ποδηλατούμε και πάλι γρήγορα σε ζιγκ-ζαγκ μονοπάτι και φτάνουμε στο σημείο να μπούμε στα τελευταία 3 χλμ της διαδρομής, εκεί όπου όσοι έχουν …κουράγια κάνουν τις προσπεράσεις τους πριν φτάσουν στον τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία Σπερχειάδας.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ - ΕΠΑΘΛΑ

Και στους 2 αγώνες θα υπάρχουν βραβεύσεις σε αυτές τις κατηγορίες:

Α1 (έως 18)

Α2 (19-29)

Α3 (40+)

Women

e-bikes

 

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή είναι επαρκώς σηματοδοτημένη με κορδέλες, σπρέι, και ταμπελάκια. Θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις καθώς και πινακίδες με βέλη και θαυμαστικά που προειδοποιούν για τεχνικά σημεία ιδιαίτερης προσοχής.

Η διοργάνωση δεσμεύεται για τη αφαίρεση όλων των μέσων σήμανσης μετά το τέλος του αγώνα.

*Κριτές θα υπάρχουν σε καίρια σημεία της διαδρομής που θα καθοδηγούν τους αθλητές, καθώς και εθελοντικές ομάδες και ομάδες διάσωσης που θα συνδράμουν στην ασφάλεια των αθλητών

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Τα σημεία ελέγχου του αγώνα βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία και σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας. Εκεί θα υπάρχει κριτής που θα καταγράφει τους αθλητές.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους και να περάσουν από όλα τα σημεία ελέγχου.

*Οι αθλητές που αρνηθούν την επίδειξη του αριθμού τους ή/ και δε περάσουν από όλα τα σημεία ελέγχου ακυρώνονται και τα ονόματά τους αφαιρούνται από τον πίνακα αποτελεσμάτων.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

Για τη μικρή διαδρομή: θα υπάρχει ένας (1) σταθμός ανεφοδιασμού.

Για τη μεγάλη διαδρομή: θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί ανεφοδιασμού.

Όλοι οι σταθμοί θα έχουνε νερό, ενεργειακό τζέλ και ηλεκτρολύτες.

Μετά το τέλος του αγώνα θα παρατεθεί δωρεάν γεύμα σε όλους τους αθλητές.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΔΙΑΜΟΝΗ

Στην Περιοχή μας θα βρείτε τα παρακάτω ξενοδοχεία - ξενώνες -  camping:

Ξενώνας
Γόργιανη

Το όνομά του έχει απόλυτη σχέση με τη Σπερχειάδα και το μικρό ξωκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που είναι κτισμένο στις πλαγιές του Γουλινά, στην τοποθεσία «Γόργιανη».
Περισσότερα..

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια "Φλοκάτη"

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Φλοκάτη στην Σπερχειάδα προσφέρουν πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια για ξεκούραστες και ήρεμες διακοπές.
Περισσότερα..

Ξενώνας
Λείριο
& Διάνα

Ο ξενώνας Λείριο βρίσκεται στην είσοδο της Μακρακώμης, 145 μέτρα από την κεντρική πλατεία ...
Περισσότερα..
mega_xorigos_hotel_omilaia

Ξενώνας Ομιλαία

Το ξενοδοχείο «Ομιλαία» αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης, ορειβάτες, ποδηλάτες, κυνηγούς, ...
Περισσότερα..

Κέδρα Village

Για ορεινές αποδράσεις* Νοικιάζοντας ένα Φιλανδικο ξυλινο σπιτάκι, μια βίλα σε κάποια από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας...
Περισσότερα..

Για τους φίλους του Camping...

Θα υπάρχει ο χώρος του γηπέδου 5x5 εντός της Σπερχειάδας έναντι  Α.Τ. Σπερχειάδας ο οποίος θα διαθέτει και WC.

«Είναι το άγνωστο στη γωνία που γυρίζει τους τροχούς μου»
Heinz Stucke, Γερμανός ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων
Copyright © 2023 All Rights Reserved
powered by icon web&graphics
[wpfd_single_file id="296" catid="4" name="AFISA"]
elΕλληνικά